Cosulet pentru ouale de Pasti (n° 150)

de lilik in Piine, 22 Apr 2011 | 9746 vizualizari

 

Ajunsa la reteta cu numarul 150 am zis sa fie ceva mai special(parerea mea) asa ca va dau o mica idee...sper ca voua sa va iasa mai bine ca mie(asta daca folositi o forma fara toarte)

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr faina
  • 300-350 ml apa calduta
  • sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • ulei de masline
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulet pentru ouale de Pasti (n° 150):

Prima data pregatim aluatul:

cernem faina si o amestecam cu drojdia apoi incorporam putin cate putin apa calduta.La sfarsit punem sarea si framantam bine cu putin ulei pana se absoarbe tot,dupa care punem la crescut.

Intre timp imbracam o forma rotunda(sau o oala),de marime medie in foaie de aluminiu,pe care o punem cu gura in jos intr-o tava.

Cand aluatul e crescut(pana isi dubleaza volumul) il impartim in 11 parti egale de circa 100 de gr una.

Luam 8 bucati si pe fiecare in parte le lungim,formam niste cordoane de aluat groase cat degetul(aproximativ) si lungi si le incrucisam in partea de sus a formei ca in imagini.

Facem si celelalte 3 bucati ca niste cordoane si le punem imprejurul formei,trecand o data deasupra si o data dedesubtul cordoanelor puse in precedenta.

Dupa ce le-am pus toate trei taiem aluatul in exces si il impartim in 3,apoi il lungim ca pe celelalte numai ca mai subtire si le impletim apoi punem imprejurul formei in partea de jos acoperind cordoanele taiate.

Ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins la 180° pana se rumeneste frumos,apoi scoatem din cuptor,lasam la racit dupa care scoatem din forma si mai dam o data a cuptor sa se coaca si inauntru.

Ca sa poata sta drept o data scos dim forma,atunci cand il da-ti la cuptor puneti deasupra o foaie de aluminiu si o tava ca sa indrepte fundul cosului,lasati circa 15-20 de minute apoi le dati jos si lasati cosul pana se rumeneste.

Daca va ramane aluat puteti face flori,stelute,ma rog ce doriti ca sa le lipiti pe cos pt a-l decora.

Eu nu am avut o forma fara toarte si de aceea va recomand una pt ca sa va iasa cosuletul drept.

TIPS-URI

1

il puteti folosi pt a pune ouale colorate de Pasti sau pt a pune paine,grisine,cornuri...ceea ce doriti

2

se mentine mai mult de o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet pentru ouale de Pasti (n° 150)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui in aluat de foietaj